Giesen Cleaning

Schoonmaak, Terreinonderhoud

Zonnepanelen reinigen

Bedrijven en huishoudens maken steeds meer gebruik van zonnepanelen. Dit is een zeer milieuvriendelijke vorm van stroomvoorziening. Bovendien leveren zonnepanelen een flinke besparing op uw energiekosten. Hiervoor is het echter wel van belang om de zonnepanelen te reinigen. Giesen Facilities beschikt over de juiste kennis en materialen om uw zonnepanelen op professionele wijze schoon te maken.

Rendementsverlies
Om zoveel mogelijk licht op te kunnen vangen, moeten zonnepanelen schoon zijn. Leveranciers beweren vaak dat de panelen een zelfreinigende functie hebben, in de praktijk blijkt deze reiniging echter beperkt. Door luchtverontreiniging, fijnstof, stuifmeel, vogeluitwerpselen etc. raken zonnepanelen op den duur vervuild. Het regenwater krijgt deze vervuiling er niet meer vanaf en het rendement van uw zonnepanelen neemt af. Voor een optimaal rendement is het daarom belangrijk om regelmatig uw zonnepanelen te (laten) reinigen.

Reiniging
Zonnepanelen reinigen vraagt om een voorzichtige behandeling. Door met de verkeerde middelen als schuursponzen, krabbers, allesreinigers en andere schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan, kunnen zonnepanelen ernstig beschadigen. Ook hogedruk reinigers dienen absoluut vermeden te worden. Door de hoge druk kan er water tussen het glas en de cellen komen. De beste manier om zonnepanelen te reinigen is met osmose water. Puur osmose water is een volledig natuurlijk product en is volkomen milieuvriendelijk. Doordat osmose water al het vuil aan zich bindt, heeft het een enorm reinigend vermogen. Door de afwezigheid van kalk en andere mineralen zorgt osmose water bovendien voor een streeploze opdroging. Hierdoor is osmose water bij uitstek geschikt voor het reinigen van zonnepanelen. Het rendement van uw zonnepanelen wordt volledig hersteld.

Veiligheid
Ook veiligheid speelt een belangrijke rol bij de schoonmaak van zonnepanelen. Niet alle zonnepanelen bevinden zich namelijk op een makkelijk bereikbare plaats. Zonder het juiste klimmateriaal wordt het reinigen al snel een moeizaam en gevaarlijk karwei. Voor onze vakkundig opgeleide schoonmakers is het echter een eenvoudige klus. Met behulp van onze ladders, telescopische bewassing, of onze hoogwerkers maken zij ieder paneel makkelijk en veilig schoon.

Meer weten?
Doordat wij over onze eigen materialen en osmose water beschikken kunnen wij tegen een zeer scherp tarief uw zonnepanelen reinigen. Bovendien worden de schoonmaakkosten volledig betaald door de stijging van uw rendement. Wilt u meer informatie over zonnepanelen reinigen of onze tarieven? Neem dan contact met ons op. Bel 077-396 7915 of mail info@giesenfacilities.nl en vraag naar de mogelijkheden.