Giesen Cleaning

Schoonmaak, Terreinonderhoud

LED mogelijkheden

Langzaam maar zeker gaan ledlampen conventionele lampen vervangen. De dalende prijs van ledlampen draagt hieraan bij. Maar vooral de besparingen op energie en onderhoud zijn hiervan de oorzaak. Het stroomverbruik en de levensduur van ledlampen is vele malen gunstiger. Giesen Facilities biedt de mogelijkheid om uw conventionele verlichting te vervangen door LED verlichting. Van demonstratie en inventarisatie tot advies en installatie. Wij leveren een totaalpakket met tevens verschillende financieringsmogelijkheden, met kostenbesparingen gegarandeerd. Meer weten? Lees hieronder verder of bel 077-396 7915 en vraag naar de mogelijkheden.

Kostenbesparing
Ter illustratie: de totale kosten (gebaseerd op 25.000 branduren, 7 jaar lang, 10 uur per dag), van een gloeilamp liggen 695% hoger dan een ledlamp. En de totale kosten van een tl-buis of spaarlamp liggen 300 tot 450% hoger. En dan worden alleen de aanschafwaarde en het stroomverbruik meegeteld. De voorschakelapparaten van tl-buizen en spaarlampen worden hierin niet meegenomen. Bovendien dienen tl-buizen en spaarlampen 3 tot 4 keer te worden vervangen in de tijd dat één ledlamp vervangen dient te worden. In vergelijking met een gloeilamp is de levensduur van een ledlamp zelfs zo lang, dat u met één ledlamp even lang doet als met 25 gloeilampen. U ziet het: de besparingen op energie en onderhoud zijn enorm. En dan worden subsidies nog niet meegenomen.

Nadelen
Voorheen waren ledlampen relatief duur in aanschaf. Tegenwoordig zijn de prijzen echter flink gedaald en bovendien verdienen ledlampen zichzelf snel terug. Eerdere generaties ledlampen hadden een relatief kleien stralingshoek, maar tegenwoordig zijn er volop ledlampen met een stralingshoek van 360° te krijgen. Ook de kleurtemperatuur en kleurweergave-index lieten in het begin te wensen over. De huidige ledlampen doen ook op dit gebied echter niet meer onder voor conventionele lampen. De huidige generatie ledlampen kent eigenlijk helemaal geen nadelen.

Overstappen
Het is dan ook niet gek dat veel straatverlichting langs de weg en in openbare ruimten momenteel in hoog tempo wordt vervangen door LED verlichting. Ook veel voetbalstadions en sportvelden gaan momenteel over op LED verlichting. De conventionele verlichting wordt langzaam maar zeker vervangen door LED verlichting.

Wilt u ook overstappen op LED verlichting? En zou u graag willen weten wat u kunt besparen? We laten het u graag zien. In drie stappen geven we aan wat LED verlichting voor uw bedrijf kan betekenen en doen we een passend voorstel.

1: LED demonstratie
We laten u kennis maken met de mogelijkheden die LED verlichting heeft te bieden. We geven een demonstratie waarbij u zelf zult zien dat de nieuwste generatie ledlampen niet meer te onderscheiden is in lichtsterkte en kleurwarmte van uw huidige verlichting.

2: Inventarisatie van uw verlichting
Nadat u LED verlichting heeft ervaren, voeren wij een inventarisatie van uw huidige verlichting uit. We nemen hierbij zaken mee als: het aantal lampen, de lichtsterktes, het aantal branduren, de onderhoudskosten en het stroomverbruik.

3: Advies en voorstel
Op basis van de inventarisatie geven we advies en doen we een passend voorstel om over te gaan op LED verlichting. We behandelen hierbij de mogelijkheden, de kostenbesparingen en de terugverdientijd. We bespreken ook verschillende financieringsmogelijkheden. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Nieuwsgierig geworden?
Bent u benieuwd wat LED verlichting voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer. Bel 077-396 7915 of mail info@giesenfacilities.nl en vraag naar de mogelijkheden.